.chem.
aaaaaw: PODANE PONIŻEJ DANE DOTYCZĄ SZYBKOŚCI REAKCJI T=CONST. reakcji rozkałdu związku ab opisanego
równaniem ab−−−−>a+b dośw.1 − stężenie początkowe ab [mol/dm3] = 0,125 −szybkość reakcji[mol
*dm−3*s− = 1,88 dośw.2 − stęzenie początkowe ab [mol/dm3]= 0,225 − szybkosć reakcji
[mol*dm−3*s−] = 6,08 na podstawie danych doświadczalnych a) wyznacz równanie kinetyczne
reakcji, b) olbicz szybkość reakcji dla stężenia ab=0,5 mol/dm3
11 paź 20:09
aaaaaw: n
11 paź 20:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
po pierwsze −−− estetyczniej napisz
po drugie −−− to nie jest forum fizyczne
po trzecie −−− prędzej Ty (bo chyba chodzisz na lekcje) będziesz znał/−a jaka jest zależność
pomiędzy stężeniem, a szybkością rozkładu (zależność liniowa? logarytmiczna? potęgowa? jakaś
inna ?)
11 paź 20:21
aaaaaw: po pierwsze to akurat zadanie z chemi, po drugie po co Ci to zebym pisaał estetyczniej , jak
chyba checi do rozwiązania nie wykazujesz.
11 paź 20:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
Trudno mieć chęci do jedzenia, gdy ktoś podaje jedzenie na brudnym talerzu.
Tym bardziej nie jest to chemiczne forum, a większość ludzi tutaj chemię mieli ostatni raz
dekadę temu
11 paź 20:45
Mateusz:
Zapisałeś równanie kinetyczne? v=k[...] bo punkt b) jest juz banalny jesli ustaliłeś równanie
kinetyczne
11 paź 20:53