.
kasska: narysuj funkcje 2x2+2x−4 i opisz jej własności
11 paź 19:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
2x2 + 2x − 4 = 2(x2 + x − 2) = 2(x+2)(x−1)
wyznacz współrzędne wierzchołka
i rysujesz
11 paź 19:54
PuRXUTM: y=2x2+2x−4=2(x2+x−2)=2(x+2)(x−1)
11 paź 19:54
11 paź 19:55
kasska: a miejsca zerowe mozna wyznaczyc z wzorów −b+pierwiastek z delty przez 2a?
11 paź 19:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak ... jeżeli nie potrafisz wyznaczyć je 'wizualnie' (czyli jak ja czy też PuRXUTM) to tak
właśnie masz zrobić
11 paź 19:57
kasska: zrobiłam tak tylko ze mi totalne głupoty wyszły , moge zapisac a Ty sprawdzisz ?
11 paź 19:59
Eta:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)= 2(x+ |
| )2−4 |
| , W (− |
| , −4 |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
11 paź 20:02
kasska: eta a delta wyszło ci 12
11 paź 20:03
Eta:
Δ=36
11 paź 20:08