matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania kwadratowe z parametrem
Kinga:
dla jakich wartości parametru m suma kwadratów pierwiastków równania: x
2
−mx+m
2
−3m−2=0 jest największa
11 paź 19:29
Aga1.:
Wskazówka x
1
2
+x
2
2
=(x
1
+x
2
)
2
−2x
1
x
2
x
1
+x
2
=m x
1
*x
2
=m
2
−3m−2
11 paź 21:42