matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci ułamka zwykłego nieskracalnego liczbę x-y.
mmh:
Dane są liczby x=3,(21) i y=2,4(5). Zapisz w postaci ułamka zwykłego nieskracalnego liczbę x−y.
11 paź 19:19
danoel:
x=
318
99
y=
221
90
no i odejmujesz
11 paź 19:39