| 1 | 1 | 1 | n | ||||
+ | +...+ | = | |||||
| 1*2 | 2*3 | n(n+1) | (n+1) |
| 1 | 1 | ||
= | |||
| 1(1+1) | (1+1) |
| 1 | 1 | |||
L= | P= | L=P | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | 1 | n | ||||
+ | +...+ | = | |||||
| 1*2 | 2*3 | n(n+1) | (n+1) |
| 1 | 1 | 1 | n+1 | ||||
+ | +...+ | = | |||||
| 1*2 | 2*3 | (n+1)(n+2) | (n+2) |
| 1 | 1 | 1 | n+1 | ||||
+ | +...+ | = | |||||
| 1*2 | 2*3 | (n+1)(n+2) | (n+2) |
| 1 | 1 | 1 | n | 1 | |||||
+... | + | =korzystając z zał. = | + | ||||||
| 1*2 | n(n+1) | (n+1)(n+2) | n+1 | (n+1)(n+2) |
| 1 | 1 | 1 | n | 1 | ||||||
L= | + | + | = | + | ||||||
| 1*2 | n+1 | (n+1)(n+2) | n+1 | (n+1)(n+2) |
| 1 | 1 | 1 | n2+2n+1 | 1 | (n+1)2 | n+1 | ||||||||
= | (n+ | )= | ( | )= | * | = | ||||||||
| n+1 | n+2 | n+1 | n+2 | n+1 | n+2 | n+2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | n | |||||
+ | + | +...+ | = | ||||||
| 1*2 | 2*3 | 3*4 | n(n+1 | n+1 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | n+1 | ||||||
+ | + | +...+ | + | = | |||||||
| 1*2 | 2*3 | 3*4 | n(n+1 | (n+1)(n+2) | n+2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | n | |||||
+ | + | +...+ | += | więc
| |||||
| 1*2 | 2*3 | 3*4 | n(n+1 | n+1 |
| n | 1 | n+1 | |||
+ | = | dokończ | |||
| n+1 | (n+1)(n+2) | n+2 |