matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytm
infii:
Oblicz log
9
20 wiedząc że log2=a log3=b
1+a
wychodzi mi
ale nie wiem czy dobrze robie
2b
11 paź 17:59
MQ:
log20
log(2*10)
log2+log10
log
9
20=
=
=
log9
log3
2
2*log3
11 paź 18:17
MQ:
Wychodzi na to, ze dobrze
11 paź 18:18