matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanko tekstowe
Danthee:
Pocisk o masie m=50kg lecący z prędkością v=500
m
s
pod kątem 30 stopni do pionu uderza w piasek znajdujący się na platformie i rzęźnie w nim. Jaka będzie prędkość platformy Vx=?
11 paź 17:12
Danthee:
Wie ktoś?
11 paź 17:20