matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotoniczność...
olszyn83:
1
f(x)=x
2
+
w przedziale <1;
∞
)
x
2
x
2
>x
1
f(x
2
)>f(x
1
) sprowadziłem do wspólnego mianownika i nie wiem co dalej
1
x
2
3
x
1
+x
1
−x
1
3
x
2
−x
2
f(x)=x
2
+
=
=?
x
2
x
2
x
1
11 paź 16:48
olszyn83:
f(x
2
)−f(x
1
)
11 paź 17:22