matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
tomek2222:
3x − 1
x
a)
+
2x + 4
x+2
11 paź 16:38
M:
2 lut 06:14
Bo_ra:
Założenie x≠−2
3x−1
x
+
=
2(x+2)
x+2
3x−1+2x
5x−1
=
=
2(x+2)
2(x+2)
2 lut 12:56