matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć przedziały
Mateusz:
Wyznaczyć przedziały znakostałości oraz miejsca zerowe funkcji: 1. f(x)=3x−6 2. f(x)=x
2
−5x+6
(5−2x)(x+3)
3
(x+1)
5
3. f(x)=
(4x+3)
2
(x
3
+1)
Dziękujęę
11 paź 15:40
Mateusz:
reff
11 paź 17:18
xD:
opole?
11 paź 19:01