matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
złożenia funkcji
Adam :
znaleźć funkcje f i g takie ,że h= f ◯ g , jeżeli :
x+1
a) h(x)=
√
x
x
2
+2x+1
b) h(x)=
x
2
+2x−1
11 paź 15:01
Bogdan:
h(x) = f◯g(x) = f( g(x) )
+ 1
a) f(x) =
√
x
, g(x) =
x
b) sprawdź swój zapis i podaj swoją propozyję
11 paź 15:25