| |||||||
wychodza jakies duze liczby, jak to obliczyc w najprostszy sposb ? | |||||||
|
| 23*22*21*20*19*18*17*16*15*14 | |||||||||||||||
= | = | = ... | |||||||||||||||
| 1*2*3*4*5*6*7*8*9*10 |
|
| |||||||||||||||
dlaczego | = | ? | ||||||||||||||
|
| 23! | |||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
| 12! * 11! |
| 23*22*21*20*19*18*17*16*15*14*13 | ||
= | ||
| 1*2*3*4*5*6*7*8*9*10*11 |
|
|
|
| 17*16*15 | |||||||||||||||||||||||||||||
= | , np.: | = | = | ||||||||||||||||||||||||||||||
| 1*2*3 |
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||
Stąd np.: | = | = 1, | = | = 1 itd. | ||||||||||||||||||||||||||||