Potrzebuje wyniku aby sprawdzić czy mam dobrze
betty: (3−√5)2
11 paź 14:39
Bogdan:
to najpierw podaj swój wynik
11 paź 14:41
betty: 4 ?
11 paź 14:43
betty: 9−15+10=−4 sry
11 paź 14:44
Bogdan:
Zastosuj wzór skróconego mnożenia: (a − b)2 = a2 − 2*a*b + b2
11 paź 14:45
asdf: nie
11 paź 14:45
PuRXUTM: a wzoru skróconego mnożenia nie znasz ?
(a−b)2=a2−2ab+b2
11 paź 14:46
betty: 4+16√5
11 paź 14:47
asdf: nie
11 paź 14:48
PuRXUTM: (3−√5)2=32−2*3*√5+(√5)2=9−6√5+5=14−6√5
11 paź 14:50
betty: no to ile ?
11 paź 14:51