PROSZE O SZYBKĄ POMOC
kamcia: PROSZE O POMOC
Przedstaw w najprostrzej postaci to wyrażenie i podaj dziedzinę:
11 paź 14:14
aniab: | 6(x−2) | | 2 | |
| = |
| |
| 3(x−2)(x+2) | | (x+2) | |
dziedzina x∊R\{ −2 ; 2 }
11 paź 14:17
tad:
dla x≠±2
| 6(x−2) | | 2 | |
| = |
| |
| 3(x−2)(x+2) | | x+2 | |
11 paź 14:20
kamcia: i jeszcze dwa

w jaknajprostszej postaci i podaj dziedzinę
11 paź 14:20
aniab: to już analogicznie..poćwicz sama
11 paź 14:28
aniab: | 5(x−3)(x+3) | |
| = ... poskracaj |
| 2x(x−3) | |
11 paź 14:30
kamcia: nie idzie mi
11 paź 14:31