matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
głupie pytanie
Adam :
√
√
x
to jest po prostu
√
x
czwartego stopnia ?
11 paź 13:37
aniab:
tak
11 paź 13:39
Adam :
dzięki ,jeszcze jedno pytanie a to się dodaje czy mnoży ?
11 paź 13:44
Mila:
Mnoży:
√
x
=x
1/2
√
√
x
=(x
1/2
)
1/2
=x
1/4
=
4
√
x
11 paź 17:02