Oblicz
Dis: 1.Zmieszano 6 kg stopu zawierającego 20% miedzi i 10 kg stopu zawierającego 30% miedzi . oblicz
ile procent miedzi zawiera pozostały stop
2. A jest zbiorem rozwiązan nierówności |x+1| < lub równe 7 , B jest zbiorem rozwiązań
|x−2|>Wyznacz AUB, AnB, a/b
10 paź 22:00
ewa: Ad1.
20%*6kg=1,2kg czystej miedzi zawiera stop I
30%*10kg=3kg czystej miedzi zawiera stop II
Po stopieniu mamy stop o masie 16 kg ( 6+10) zawierający 4,2kg miedzi
16kg − 100%
4,2 kg − x
10 paź 22:18
ewa: |x+1|≤7
−7≤x+1≤7
−8≤x≤6
A=<−8,6>
|x−2|>

? Ile tam ma być
10 paź 22:21
Bogdan:

Zadanie 1.
| | 420 | |
20 * 6 + 30 * 10 = 16x ⇒ 16x = 420 ⇒ x = |
| = 26,25 |
| | 16 | |
Odp.: 26,25%
Zadanie 2 − trzeba poprawić zapis przy zbiorze B
11 paź 00:42