2 < (1.1)^{n}
Daniel: Po ilu latach oszczędzania kwota złozona przez pana A na koncie oszczędnościowym w banku B
ulegnie podwojeniu tj bedzie większa lub równa 2000. Zakładamy że pan A przed podwojeniem
stanu konta w banku B nie będzie wpłacał ani wypłacał żadnych pieniędzy na to konto. r = 10%
K
0 = 1000
2000 < 1000(1+0.1)
n
2 < (1.1)
n
i co dalej ?
10 paź 21:05
Mila: Albo liczysz kolejne potęgi, (Chyba n=8)
albo logarytmujesz obie strony
log2<n log(1,1) odczytujesz logarytmy
10 paź 21:16
Daniel: yeah, mam to

dzięki wielkie Mila
10 paź 21:18