fff
~~~~POMOCY~~~~: 
układ nierówności :
y> − 2x − 3
y<2
x≤0
opisuje trójkąt.Oblicz współrzędne jego wierzchołków.Oblicz pole tego trókąta.
Współrzędne obliczyłam : A=(−2,5 ; 2 )B=(0 ; 2)C=(0 ; −3).
Nie wiem jak pole obliczyc
10 paź 21:02
ICSP: przecież on jest prostokątny

Policz długości przyprostokątnych i wykorzystaj podstawowy wzór na pole trójkąta
10 paź 21:04
~~~~POMOCY~~~~: Czyli jak to powinnam zrobić bo nie rozumiem

10 paź 21:06
ICSP: rysunku nie dostaniesz bo nie chce się wczytać

|AB| = 5
|BC| = 2,5
P = (2,5)
2 = ..
10 paź 21:17
ICSP: tzn u ciebie to będzie :
|BC| = 5
|AB| = 2,5
P = (2,5)2 = ...
inaczej sobie oznaczyłem punkty na rysunku więc inne był długości odcinków.
10 paź 21:17
~~~~POMOCY~~~~: Dzięki
10 paź 21:24