| 5 | 56 | 2 | ||||
( | )−6 * | −6 * | 12 PROSZĘ O OBLICZENIA "KROK PO KROKU" ![]() | |||
| 14 | 15 | 3 |
| 5 | 56 | 4 | a | b | ||||||
( | * | )−6= | −6 Teraz nastepny wzor | −n= | n czyli | |||||
| 14 | 15 | 3 | b | a |
| 4 | 3 | |||
−6= | 6
| |||
| 3 | 4 |
| 2 | ||
Teraz zostaje mam | 12 tez tutaj bedziemy chxcieli skorzystac ze wzoru an*bn . | |
| 3 |
| 2 | 2 | 4 | ||||
ROzpiszmy ten ulamek | 12 =( | 2)6 = ( | )6
| |||
| 3 | 3 | 9 |
| 3 | 4 | 13 | ||||
Teraz moge zapisac ze | 6* | 6=(3/4*4/9)6=(1/3)6= | = policz sobie juz i | |||
| 4 | 9 | 36 |