działanie
adaś:
ma wyjść −1+
√3
a mi wychodzi
√3−1
co robię źle ?
10 paź 20:32
Eta:
Echh
adaś
| 26−26√3 | | 26 | | −26√3 | |
| = |
| + |
| = ..... |
| −26 | | −26 | | −26 | |
10 paź 20:35
adaś: bo ja mam postać taką z tego licznika :−10−30√3+4√3+36 i wychodzi mi coś innego
10 paź 20:36
adaś: więc gdzie robię błęda ?
10 paź 20:37
PuRXUTM: dodaj to i wychodzi tak jak Ecie
10 paź 20:38
adaś: no właśnie nie wychodzi,po dodaniu wychodzi takie coś↓
10 paź 20:41
adaś: co jest nie tak ?
10 paź 20:47
Eta:
Ojj
adaś 
co to z Tobą będzie na maturze?
10 paź 20:56
Saizou : −1+
√3=
√3−1
10 paź 20:57
adaś: | | −26√3 | | 26 | |
dobrze będzie ,dlaczego to odwrotnie robisz? |
| + |
| =√3−1 |
| | −26 | | −26 | |
10 paź 21:01
adaś: a no tak
10 paź 21:01
Saizou : tylko że Twój wynik jest prawidłowy tylko zapisany w innej postaci
−1+
√3 przekształć tak żeby
√3 było z przodu i zobacz co ci wyjdzie
10 paź 21:03
Eta:
dlatego,że −1+
√3=
√3−1
10 paź 21:03