Trapez krzywoliniowy
Daniel: Proszę o pomoc:
Oblicz pole trapezu krzywoliniowego ograniczonego przez proste y=0, x= (−1), x= 1 i wykres
funkcji f(x)= √1−x2.
10 paź 20:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
w czym problem

narysowałeś sobie rysunek pomocniczy
10 paź 20:22
Daniel: nie narysowałem, pierwszy raz widzę takie zadanie i trapez krzywoliniowy
10 paź 20:42
Daniel: I jeszcze jedno zadanie mam 2log4 3 , zrobiłem tak: 2log22 3 i wdg wzoru: aloga
x powinno wyjść 3?
10 paź 20:45
Mila: Artur, ja tam nie widzę trapezu.
10 paź 21:06