matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy Pomoc :]
siemanko:
Proszę o rozwiązanie oraz rozpisanie działania log
√
5
4 * log
√
2
25 =
10 paź 20:13
ewa:
log
√
2
4
4
=
*log
√
2
25=
*log
√
2
(
√
5
)
4
=
log
√
2
√
5
log
√
2
√
5
4
=
*4log
√
2
√
5
=16
log
√
2
√
5
10 paź 20:21