matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Overplay:
rozwiaz cosx = 2sinx
10 paź 20:12
Artur_z_miasta_Neptuna:
cosx = 2sinx 1
o
cosx ≠0 cosx = 2sinx // :cosx
2sinx
1 =
cosx
1 = 2 tgx // :2
1
= tg x
2
i w sumie tyle co możesz zrobić
10 paź 20:14