matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz(1/625) do potegi -3/4
Domcio:
oblicz(1/625) do potegi −3/4
10 paź 20:07
ewa:
1
(
)
−3/4
=625
3/4
=(5
4
)
3/4
=5
3
=125
625
10 paź 20:12
ewa:
3
Przy potęgowaniu potęgi mnożymy wykladniki, czyli: 4*
=3
4
stąd 5
3
10 paź 20:13
vcn:
∞
10 wrz 17:04