PIERWIASTKI
Pawel: 4
√2 PROSZE O OBLICZENIE TEGO
10 paź 19:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
znaczy czego

co mamy zrobić z 4
√2 
chcesz mieć podaną wartość czy co
10 paź 20:00
PuRXUTM: a konkretnie to o co chodzi ? bo tu nic nie ma do liczenia
10 paź 20:00
Pawel: Log3 4√2
10 paź 20:01
Pawel: prosze o wyjasnienie jak to sie robi
10 paź 20:01
Pawel: krok po kroku
10 paź 20:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale co się robi

log
3 4
√2 ... to jest jakaś liczba i tyle
10 paź 20:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
można lekko zmienić jej zapis ... ale nadal jest to liczba z cyklu 'nie wiem ile to dokładnie
jest'
10 paź 20:03
10 paź 20:03
Pawel: ja potrzebuje obliczyc teen logarytm. czyli jakas liczba np. "x" podniesiona do potegi 3 da nam
4√2
10 paź 20:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to masz problem, że tak to ujmę.
Podaj dokładną treść zadania
10 paź 20:05
Pawel: jak właczyc czynnik pod pierwiastek 4
√2
10 paź 20:05
Artur_z_miasta_Neptuna:
4 = √42 = √16
10 paź 20:06
Pawel: aha

to juz wiem jak to zrobic dzieki wielki
10 paź 20:07
PuRXUTM: Artur z miasta Neptuna: jest to liczba z cyklu 'nie wiem ile to dokładnie
jest' hahaha
10 paź 20:09
Krzysiek : Pawel jak chcesz wlaczyc czynnik pod pierwiastek w tym konkretnym przykladzie masz 4√2to 4
podnosisz do kwadratu i dajesz pod pierwiastek i bedzie tak √2*16=√32 bo teraz √32
mozesz zapisac jako √2*√16= 4√2
11 paź 00:45