nierównosci logarytmów
diox : log
2x+log
4x+log
8x<2
Ktoś mi może to rozwiązać
10 paź 19:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | |
log4x = log22 x = |
| log2x |
| | 2 | |
10 paź 19:24
diox : to znaczy ile wyjdzie?
10 paź 19:30
diox : możesz to szybko obliczyć
10 paź 19:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
chłopie −−− trochę samodzielności
powinieneś sobie poradzić ... chyba że nie wiesz co to jest logarytm
10 paź 19:31
diox : log2x+1/2 log2x+1/3 log2x<2


? i co dalej?/
10 paź 19:32
diox : umiem to robić na prostszych logarytmach to już dla mnie skomplikowane xd
10 paź 19:33
Godzio: log2x = t, lepiej to będziesz widzieć
10 paź 19:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
a co byś zrobił gdybyś miał:
| | 1 | | 1 | |
t + |
| t + |
| t < 2  |
| | 2 | | 3 | |
10 paź 19:39
diox : 5/6t2+t<2
10 paź 19:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
ciekawe jak Ci to wyszło
10 paź 19:42
diox : kurwa dodałem ułamki , i dalej nie wiem ,z matematyką to u mnie słabo
10 paź 19:43