znajdz liczbe m
ola: Znajdź liczbę m, gdy:
2 √3 * 2m = 2
10 paź 19:18
ola: proszę o pomoc
10 paź 19:22
Eta:
an+am= an+m
2√3+m= 21 ⇒ √3+m= 1 ⇒ m= ....
10 paź 19:23
Godzio:
Zaraz będzie
"Nie wiem co dalej, możesz dokończyć ? "
10 paź 19:23
ola: daruj sobie..
dzięki Eta
10 paź 19:24
Godzio:
Żartowałem
10 paź 19:25
asdf: Nie wiem co dalej, jak to zrobic?
10 paź 19:26
Eta:

"żartownisiu"
10 paź 19:27
asdf: pomożecie?
10 paź 19:28
Eta:
A sio
10 paź 19:28
ola: a takie zadanie?
Zapisz w postaci ma
6 √3 * 6 √2
10 paź 19:42
asdf: a = a
1
√a = a
1/2
3√a = a
1/2
√6 = 6
.... wpisz wyrażenie
10 paź 19:44
ola: bez sensu to jest nie rozumiem tego

bedzie 6
√3 ?
10 paź 19:47
Ajtek:
Poprawię
asdf
3√a=a
1/3
Witam wszystkich

.
10 paź 19:48
ola: nie wiem jak mam to zapisac w zeszycie
10 paź 19:50
Ajtek:
6√2*6√3=61/2+1/3=...
10 paź 19:52
ola: ale to jest 6 56
10 paź 19:55
Ajtek:
6
5/6 czyli:
A może nie przepisałaś całej treści zadania.
10 paź 19:59
ola: w odpowiedzi jest 6 √3
10 paź 20:02
Ajtek:
A dobrze przepisałaś zadanie, odpowiedź.
10 paź 20:06
ola: tak dobrze
10 paź 20:09
Ajtek:
No to albo błąd w odpowiedzi, albo w przykładzie w książce.
10 paź 20:11
ola: juz wiem, dziekuje
10 paź 20:11
ola: a w takim przykladzie
10 √10 * 1 √10
10 paź 20:13
Eta:
10√10 bo 1√10= 1
10 paź 20:14
Ajtek:
Zastosuj wzorek:
an*bn=(a*b)n
10 paź 20:15