pamocy.
mania: jak obliczyc granice funkci z wykresu
10 paź 19:16
Artur_z_miasta_Neptuna:
yyyyyyyyyyy .... 'patrzysz' do czego zbiega

więcej wyczucia niż 'liczenia'
10 paź 19:27
mania:

oblicz granice.
10 paź 19:35
mania: jak coś takiego obliczyc?
10 paź 19:35
Godzio: x → 1 ⇒ granica
∞
x →
∞ ⇒ granica 0
Oczywiście z rysunku, głowy nie daje
10 paź 19:36
Ajtek:
Nie obliczyć, tylko odczytać jeżeli już:
i mamy
limx→−∞=+∞
limx→1−=+∞ =limx→1+
limx→∞=0
10 paź 19:38
Ajtek:
Siema
Godzio, jeżęli rysunek jest "w miarę dobry" to tak wychodzi

.
10 paź 19:39
mania:

a coś takiego.
10 paź 19:52
Godzio: Przecież wszystko widać gdzie wartości dążą, bez przesady ... Odczytywać każdy powinien
potrafić !
10 paź 20:00