matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
Każda ściana ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma pole 8. Oblicz objętość tego ostrosłupa.?
8
√
30
wychodzi mi ,ze V=
(przyjmuje ze podstawa to tez sciana) w odpowiedziach mam inny
3
wynik
10 paź 18:43
Patryk:
?
10 paź 18:51
Patryk:
?
10 paź 19:03
Aga1.:
P
p
=8 a
2
=8 a=2
√
2
x=
√
2
P
tr
=8 a*h=16
16
h=
=4
√
2
2
√
2
H=
√
h
2
−x
2
=
√
30
1
V=
*8*
√
30
=U{8
√
30
{3}
3
Inaczej być nie może
10 paź 19:11
Patryk:
dzieki
10 paź 20:57