....
AHYSYO: 


Rozwiąż układ równań:
3x−2y5+
5x−3y3=x+1
2x−3y3+
4x−3y2=y+1
10 paź 18:34
Eta:
pomnóż pierwsze przez 15 i drugie przez 6
napisz co otrzymasz
10 paź 18:35
AHYSYO: 34x−21y=15x+15
16x−15y=6y+6
i dalej nie wiem co robic ...
10 paź 18:38
AHYSYO:
19x=15+21y
16x=21y+6
moze tak byc ? i wtedy odjac stronami ?
10 paź 18:41
AHYSYO: Chyba sie nie da tak ?
10 paź 18:48
Eta:
19x−21y= 15
16x−21y= 6 /*(−1)
19x−21y= 15
−16x+21= −6
−−−−−−−−−−−−−−−−−
3x = 9 ⇒ x= ........ i 19x−21y=15 ⇒ y=.......
10 paź 18:48
AHYSYO: x=3 a y = 2 ?
10 paź 19:19
Eta:
No ok

można sprawdzić samemu bez pytania:
19*3−21*2=.... i 16*3−21*2= .......
i "gitara"
10 paź 19:21