monotoniczność
Waldemar: f(x)=(x+2) ex
głównie chodzi mi o df i df' proszę o pomoc
10 paź 17:56
Artur z miasta Neptuna:
Co to jest df`
10 paź 18:29
Waldemar: dziedzina pochodnej
10 paź 18:33
Waldemar: umie ktoś wyznaczyć dziedzinę funkcji głównej a następnie jej pochodnej ?
10 paź 19:00
Waldemar: kurcze dwa dni nie umiem sobie z tym poradzić
10 paź 19:39
Artur_z_miasta_Neptuna:
a nie przypadkiem:
D
f i D
f'
10 paź 19:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
a ile wynosi f'(x)
10 paź 19:41
Waldemar: ex − (x+2) ex
10 paź 19:43
Waldemar: f(x)' =0 −−> x=1/2
10 paź 19:52