matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Ona1994:
Funkcje g(x)=x
10
+ x
5
+ 2x + 3 i h(x)=x
10
+ x
5
− 2x − 7 dla argumentu a przyjmują tę samą wartość. Zatem ile wynosi a ?
10 paź 17:53
Eta:
g(x)= h(x) .......... ⇒ 2x +3= −2x−7 x=.........
10 paź 17:58
p:
a=−2,5
2 sty 23:21