matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne
Łapaj:
(1+cosα)/sinα=sinα/(1−cosα)
9 maj 20:11
Bogdan:
1 + cosα
1 + cosα
1 − cosα
L =
=
*
=
sinα
sinα
1 − cosα
1 − cos
2
α
sin
2
α
sinα
=
=
=
= P
sinα(1 − cosα)
sinα(1 − cosα)
1 − cosα
9 maj 20:21
Łapaj:
Dziękuję
9 maj 20:23