Wykresy sił dla belki
Łukasz:

Witam chodzi mi o wykresy sił dla takiej belki
q=2kN/m
k=2kNm
p=4kN
10 paź 16:49
ZKS:
Chętnie bym pomógł ale jeszcze nie miałem wykresów sił dla belki poszukaj w internecie gdzieś
może znajdziesz.
10 paź 23:18
Eta:
Jakiego "Belki"?
10 paź 23:19
ZKS:
Marka.
10 paź 23:19
Eta:
Aaaaa , to "finansowa belka" ? a.....nawet "bellllla"
10 paź 23:22
ZKS:
Nie zaprzeczam i nie potwierdzam.
10 paź 23:28
Artur_z_miasta_Neptuna:

reakcje:
∑M
A = 0 ⇔ M + W*1 − P*3 + k = 0 ⇔ M + (2*2)*1 − 4*3 + 2 = 0 ⇔ M = 6
∑P
x = 0 ⇔ H
a = 0
∑P
y = 0 ⇔ R
a − W + P = 0 ⇔ R
a − 2*2 + 4 = 0 ⇔ R
a = 0
na wykresach 'dorób' jednostki.
UWAGA

moment na odcinku 'klocka' (pierwsze 2 długości) to jest ramię PARABOLI
10 paź 23:35