POMOCYYYY wykonaj szablon następujących wykresów:
Maja: Hej prosze o opomoc sorka na matmie dała nam takie polecenie:
wykonaj szablon następujących wykresów:
1. y=x do kwadratu
2. y=2x do kwadratu
3. y=2x
4. y= 3x do kwadratu
5. y=4x do kwadratu
6. y−1/2x do kwadratu
7.y=1/3x do kwadratu
8. y=1/4x do kwadratu
Prosze o pomoc bo ja naprawde nie wiem co mam podstawic tam i jak narysowac ten wykres:(
10 paź 16:44
Maja: prosze przynajmniej powiedziec jak jedno sie robi
10 paź 16:48
Aga1.:

y=x
2
Możesz zrobić tabelkę zaznaczyć punkty narysować parabolę na papierze milimetrowym i wyciąć
(dobrze jest tę parabolę nakleić na gruby karton) i jeszcze raz wyciąć
10 paź 17:22
ona: narysuj wykresy funkcji:
y=2x2
y= 1/2x2
y= −2x2
na podstawie wykresu funkcji wykonaj szablony. y=x2 , y=2x2, y+1/2x2
3 gru 18:43