matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Karo18:
Dla jakiego argumentu, funkcja f(x)= −6x − 2 przyjmuje wartość 2 ?
10 paź 16:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
szukana: x =
? dana: y = f(x) = 2 zadanie: 2 = −6*x − 2 wyznacz 'x'
10 paź 16:24