matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Karolina:
Pomoże ktoś z funkcjami? Jaką wartość dla argumentu −2 przyjmuje funkcja h(x)=−x
3
− x
2
− x
10 paź 16:19
Patronus:
h(−2) = −(−2)
3
− (−2)
2
− (−2) = 2 − 2 + 2 = 2
10 paź 16:21