Wyznaczyćobraz zbioru G
Uzytkownik 1: Wyznaczyć obraz G zbioru F przy odwzorowaniu f:
1. f(x)=x2 , F=<−1,2>
2. f(x)=log3x , F=(0,1)
3. f(x)=√x−x2 , F=(0,1)
Z góry dzieki
10 paź 14:01
aniab:
1. G=<0 ; 4>
2. G=(−∞ ; 0)
3. G=(0 ; 1/2>
10 paź 14:26
BiednyStudent: można prosic o wykres ?
10 paź 14:49
Basia:
ad.3
| | √2 | |
moim zdaniem G = (0; |
| > |
| | 2 | |
10 paź 15:13
aniab: excel namalował do 1/2
11 paź 07:18
11 paź 08:28
11 paź 08:32
11 paź 08:34
aniab: √1/2−(1/2)2 =√1/2−1/4=√1/4=1/2
11 paź 08:35