pomoc
max: nie wiem jak to tu napisać 127 √3 pod tym pierwiastkiem jest 3√9 a jeszcze pod tym
jest pierwiastek zwykły z ułamkiem 127
10 paź 13:09
max: to wyrażenie ma zapisać jako potęgę o podstawie 3
10 paź 13:10
max: mi wyszło 3
−3 i nie wiem czy dobrze. czy ktoś pomoże? prosze

10 paź 13:12
Buuu:
Czy chodzi o: 127√33√9√127 ?
10 paź 13:24
Buuu:
Jeżeli tak, to masz
3−3 * (33 * (32 * (3−3)0,5 )0,5 )0,5
10 paź 13:29
Buuu:
I dalej
3−3 * (33 * (32 * 3−1,5)0,5)0,5 =
3−3 * (33 * (30,5)0,5)0,5 =
3−3 * (33 * 30,25)0,5 =
3−3 * (33,25)0,5 =
3−3 * 31,625 =
31,375 =
3138
10 paź 13:33
max: a czemu w nawiasie jest 33
10 paź 13:37
max: tam jest pierwiastek 3√9
10 paź 13:39
max: i skąd ta potęga 0,5?
10 paź 13:41
max: prosze o szersze wytłumaczenie
10 paź 13:42
max: pod tym pierwiastkiem 3√9 jest pierwiastek zwykly z 127
tak aby my sie dobrze rozumieli
10 paź 13:47
10 paź 13:48