Dwumian newtona
Paweł: Mam problem z zadaniem...
(a+5)
5

?
10 paź 13:09
konrad: i?
10 paź 13:09
Paweł: Jak mam rozwiązać to wyrażenie ?
10 paź 13:11
Aga1.: A jaki jest wzór (a+b)5 wiesz?
10 paź 13:11
ICSP: = −1
10 paź 13:11
konrad: masz to rozpisać rozumiem?
10 paź 13:11
ICSP: tzn
√−1
10 paź 13:11
Paweł: Muszę to rozpisać i za cholerę nie wiem jak ... Skorzystałem ze wzoru i doszedłem do formy
a5+25a4+250a3+1250a2+3125a+3125 i co dalej?
10 paź 13:13
konrad: ICSP, a co to ma być?
10 paź 13:13
konrad: no to jak miałeś rozpisać tylko to już to zrobiłeś, więc koniec zadania
10 paź 13:14
ICSP: i =
√−1
10 paź 13:14
Paweł: Polecenie brzmiało: Rozwiąż wyrażenie. Czyli to wszystko tak ?
10 paź 13:15
konrad: ICSP, a jak to ma się do tego zadania
10 paź 13:16
ICSP: pytałeś o wartość i przecież
10 paź 13:16
konrad: ICSP, nie rozumiem

Paweł, rozwiązać się tego nie da bo to nie jest równanie, chyba że chodzi o znalezienie miejsca
zerowego, no ale wtedy to żadna filozofia
10 paź 13:18
ICSP: 10 października 13:09
"i?"
i = √−1
nie pytałeś o to ?
10 paź 13:19
konrad: nie
10 paź 13:20
Aga1.: Należało zastosować wzór i koniec.
10 paź 13:20
ICSP: To co ja sobie ubzdurałem
10 paź 13:22