matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
słabiak:
log
a
b=x oblicz
√
b
√
b
log
a
a
2
log
a
√
b
=
=
a
2
log
a
a
√
b
log
a
√
b
+log
a
a
2
1
2
x +2
= teraz problem
coś
log
a
a+log
√
b
1+
1
2
x
nie tak
10 paź 13:02
ICSP:
w liczniku powinien być −
10 paź 13:08
Aga1.:
Powinno wyjść
log
a
√
b
−
log
a
a
2
=
log
a
a+log
a
√
b
10 paź 13:08