Oblicz wartość symb. Newtona
Gieroj:
Pomoże ktoś szybko
10 paź 12:39
Gieroj: Jeszcze jeden przykład:
10 paź 12:40
ICSP: Takie rzeczy to przecież prosto z definicji się robi : /
| | 100! | | 97! * 98 * 99 * 100 | |
= |
| = |
| = 161700 |
| | 3! * 97! | | 6 | |
| | (n+2)! | | (n+1)(n+2) | |
= |
| = |
| |
| | n!*2! | | 2 | |
10 paź 12:44
Gieroj: Tak wiem, wyszło mi tyle samo lecz chciałem się upewnić czy nie ma jakiegoś innego sposobu na
rozwiązanie takich rzeczy

Dzięki wielkie
10 paź 12:50
Aga1.: Trochę szybciej
np.
10 paź 13:02