matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyc miejsce zerowe?
Alicja:
jak obliczyc miejsce zerowe? f(x)= (1/2)
x
−4
10 paź 11:06
aniab:
(1/2)
x
− 4 = 0 (1/2)
x
= 4 2
−x
= 2
2
−x = 2 x=−2
10 paź 11:07
Buuu:
(
1
2
)
x
− 4 = 0 (
1
2
)
x
= 4 ((2)
−1
)x = 2
2
2
−x
= 2
2
...........
10 paź 11:10