znaleźć zbiory wartości funkcji
olszyn83: znaleźć zbiory wartości funkcji
1) f(x)=x
4+2x
2−3
10 paź 10:29
olszyn83: p(x)=4−5sinx
10 paź 10:31
Aga1.:

c)
Zw=<0,1)
10 paź 10:33
Aga1.:

a)
Zw=<−3,
∞)
10 paź 10:37
aniab:
1) x∊−3;+∞)
2) x∊R
3) x∊(0 ; 1)
10 paź 10:37
aniab: ta z sin x∊<−1 ; 9>
10 paź 10:38
olszyn83: ta pierwsza jak wyprowadzilas
10 paź 10:41
olszyn83: odpowiedzi bez obliczen nic mi nie daja
\
10 paź 10:53
aniab: zbiór wartości to tylko z rysunków albo kompleksowe badanie funkcji
10 paź 10:57
aniab: ta z sin
sinx ∊<−1:1> z definicji
5sinx ∊<−5:5> powinowactwo
−5sinx ∊<−5:5> symetria wzg 0X
4−5sinx ∊<−1:9> translacja o wektor [0;4] czyli 4 w górę
10 paź 11:00