matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania i nierownosci itp/
as:
Witam,
http://www.picshot.pl/pfiles/229011/2012-10-09_20-53-22_413.jpg
oprócz zadania 3
z gory dziekuje
9 paź 23:08
aniab:
1. a) x=6 lub −6 b) x=2 lub −12 c) x=7 lub −1 d) x=1/2 lub −3/2 2. a) x≥5 lub x≤−5 b)x∊<−7;5> c) x>11 lub x<−11 d)x∊<−10;14>
10 paź 09:21
aniab:
4. |x|≥11 5. x+3−2(2−x)
10 paź 09:23