Znajdz Ie
maciejbilu: Witam,
bardzo proszę o pomoc. Wpisałem tak jak mogłem:
Ie =( ∫t2t1 I(t) dt ) / 0,2 + (t2 − t1)
znane:
t1 = 0,1
t2 = 1
I = 1000 lub drugi przykład 450
9 paź 22:29
Basia: jeżeli dobrze przepisałeś to
∫const.dt = const.*t
czyli
∫1000dt = 1000t
∫450dt = 450t
czyli masz
| 1000*1 − 1000*0,1 | |
| + (1−0,1) |
| 0,2 | |
| 450*1−450*0,1 | |
| + (1−0,1) |
| 0,2 | |
9 paź 22:33
maciejbilu: 0,2 + (1 − 0,1) znajduje się całe w mianowniku ale to chyba nie zmienia sposobu liczenia całki.
Bardzo , bardzo dziękuję.
9 paź 23:17