matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby, zbiory
orety:
wykaż że liczba jest niewymierna:
√
3−2
√
2
+
√
3+2
√
2
= wykaż że liczba jest wymierna:
√
3−2
√
2
−
√
3+2
√
2
=
9 paź 22:24
ICSP:
3 ± 2
√
2
= (
√
2
± 1)
2
teraz skorzystać z tego że
√
a
2
= |a|
9 paź 22:25