matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Pawel:
proszę o pomoc∫
xlnx
x
9 paź 22:12
sushi_gg6397228:
przy takim zapisie
x
sie skracaja i jest calka z
ln x
do policzenia liczysz przez czesci u= ln x v' = 1 u'= ... v= ... ∫ u v' dx= ....
9 paź 22:42