matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzinę
Ona1994:
Wyznacz dziedzinę funkcji a) f(x)=x
2
−1
1
b) f(x)=
x
x−2
c) f(x)=
x−3
d) f(x)=
√
x
e) f(x)=
√
x+5
f) f(x)=
√
x−3
+
√
3−x
√
x+1
g) f(x)=
√
x
9 paź 22:10
Aga1.:
a)D=R b)D=R\{0} c)D=R\{3} d)D=<0,
∞
) Dalej walcz
9 paź 22:18