matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Pawel:
Proszę o pomoc pochodna z ln
2
x
9 paź 21:58
Basia:
1
2lnx
f'(x) = 2*lnx*
=
x
x
9 paź 21:59
Aga1.:
1
[(lnx)
2
]
'
=2lnx*
dla x>0
x
9 paź 22:00
Pawel:
dziękuję
9 paź 22:00